In 1965 kocht J. (Han) den Boer samen met zijn vrouw A.J. (Toos) den Boer – van Drunen zijn eerste GMC kipper. Hij werkte in die tijd hoofdzakelijk in de regio. In 1969 vestigde hij zich samen met zijn vrouw in een nieuw pand met een eigen werkplaats aan de Rijnstraat in Ingen.

In 1984 werden de activiteiten gesplitst in aannemerij en transport en werd Transportbedrijf Reductum BV opgericht. De eerste Ginaf kippers werden aangeschaft en deze vijfassers zorgden ervoor dat er nog efficiënter gewerkt kon worden.

In 1987 werd een eigen op- en  overslagterrein aan de Rijn gekocht. Deze loswal gaf J den Boer BV de mogelijkheid  grote hoeveelheden zand en klei te lossen en op voorraad te houden. Vanaf 2004 is dit terrein ingericht met een bedrijfshal en vloeistofdicht buitenterrein.

In 2016 heeft de familie Den Boer besloten om de bedrijven te verkopen aan Verboon Maasland, een familiebedrijf wat in 1951 is opgericht en sinds 2000 door de 3e generatie wordt geleid. Ook Verboon Maasland bestaat uit een aannemingsbedrijf en een transportbedrijf.

Aannemingsbedrijf J. den Boer, Transportbedrijf Reductum en Op- en overslagbedrijf J. den Boer blijven zelfstandig en onder de bekende naam opereren.